Dette er information hentet fra WHOs websted i februar 2020.

Hvad er en Coronavirus?

Coronavirus er en stor familie af virus, der kan forårsage sygdom hos dyr eller mennesker. Hos mennesker er det

Det vides, at flere coronavirus forårsager luftvejsinfektioner, der spænder fra forkølelse til mere

alvorlige sygdomme som respiratorisk syndrom i Mellemøsten (MERS) og alvorligt akut respiratorisk syndrom (SARS). Den senest opdagede korona-virus forårsager COVID-19-virussygdommen.

Hvad er COVID-19?

COVID-19 er den infektiøse sygdom forårsaget af den senest opdagede coronavirus. Denne nye virus og

Sygdommen var ukendt, før udbruddet begyndte i Wuhan, Kina, i december 2019.

Hvad betyder COVID-19?

Betegnelsen står for: Corona virus disease–2019

Hvad er symptomerne på COVID-19?

De mest almindelige symptomer på COVID-19 er feber, træthed og tør hoste. Nogle patienter kan have smerter, snottet næse, hoste, ondt i halsen, vejrtrækningsbesvær, hovedpine og feber. Disse symptomer er normalt milde og begynder gradvist. Nogle mennesker er smittede, men udvikler ikke symptomer og føler sig ikke syge. De fleste mennesker (ca. 80%) kommer sig gennem sygdommen uden behov for særlig behandling. Cirka 1 ud af 6 personer, der får COVID-19, bliver alvorligt syge og udvikler vejrtrækningsbesvær. Ældre mennesker og personer med underliggende medicinske problemer såsom højt blodtryk, hjerteproblemer eller diabetes er mere tilbøjelige til at udvikle alvorlig sygdom. Cirka 2% af mennesker med sygdommen er døde indtil videre. Personer med feber, hoste og vejrtrækningsbesvær bør søge lægehjælp.

Hvad kan jeg gøre for at beskytte mig selv og forhindre spredning af infektion?

  • Rengør dine hænder regelmæssigt og grundigt med sæbe eller hånddesinfektion, da det fjerner / dræber virus, der findes på dine hænder.
  • Hold mindst 1 meters afstand mellem dig selv og enhver, der hoster eller nyser, da det forhindrer dig i at indånde dråberne, der cirkulerer i luften, efter at en person hoster.
  • Undgå at røre ved øjne, næse og mund, da den virus, der kan være på dine hænder, kan komme ind i din krop.
  • Sørg for, at du og menneskene omkring dig dækker din mund og næse med en bøjet albue eller lommetørklæde, når du hoster eller nyser.
  • Bliv hjemme, hvis du oplever symptomer som smerter og snottet næse, hoste, ondt i halsen, vejrtrækningsbesvær, hovedpine og feber. Hvis du har feber, hoste og vejrtrækningsbesvær, skal du kontakte din læge, men ringe på forhånd, så sundhedspersonalet hurtigt kan henvise dig til den relevante sundhedsafdeling. Dette vil også beskytte dig og hjælpe med at forhindre spredning af virus covid-19 og andre infektioner.
  • Hold dig opdateret om den seneste udvikling på COVID-19, og følg instruktionerne fra din nationale og lokale sundhedsmyndighed, da de har de mest ajourførte oplysninger om situationen i dit område.

Køb vores EU-godkendte Corona-test her.